FÆLLES SPØRGSMÅL


Vanliga Frågor


Hur söker jag bidrag till min promenadscooter?
Hur levereras min promenadscooter och vad kostar det?
Du kan välja på någon av nedan leveransätt.
  • Avhämtning lager Malmö
    Hämta upp dina Varor på vårt lager i Malmö. Observera att du personligen måste hämta Varorna. Kontroll av legitimation sker innan utlämning. Öppettider för vår varutulämning är måndag-fredag kl. 08.00-16:30. Adress: Jägersrovägen 219, 213 77 Malmö. Vi kontaktar dig via telefon eller e-mail när dina varor finns redo för uthämtning.
  • Hemleverans
    Dina Varor skickas emballerade och monterade till din hemadress av våra samarbetspartners inom logistik. Varorna skickas inom 3-7 arbetsdagar. Före leveranstillfället kontaktas du via telefon eller mail för information angående leveranstidpunkt. Kontroll av legitimation sker innan utlämning. Enklare montering av produkten kan krävas.
  • Kom-igång utbildning
    Dina Varor skickas monterade till din hemadress av våra egna servicetekniker. Dessutom avemballerar vi Varan och ger dig en utbildning i handhavandet av Varan. OBSERVERA! Alternativet är endast tillgängligt för svenska postnummer söder om Uppsala och svenska fastlandet. Varorna skickas inom 3-12 arbetsdagar. 1-2 arbetsdagar innan leveranstillfället kontaktas du via telefon eller mail för information angående leveranstidpunkt. Kontroll av legitimation sker innan utlämning.
Behöver jag montera min promenadscooter?
Din promenadscooter kommer fullt monterad, bortsett från backspeglarna, oavsett om du väljer Avhämtning Malmö, Hemleverans eller Kom-igång utbildning.
Ingår promenadscootrarna i hemförsäkringen?
Ja, i de flesta fall ingår en promenadscooter i din hemförsäkring. Hör med ditt försäkringsbolag gällande villkor.
Behöver jag körkort för att köra era promenadscootrar?
Nej, du behöver inget särskilt körkort.
Hur kan jag provköra?
Vi erbjuder provkörning på hemadress, där du kan testa valfri promenadscooter hemma vid din ytterdörr tillsammans med en av våra kunniga servicetekniker. Läs mer här.
Du kan också provköra hos någon av våra återförsäljare eller butiker runt om i Sverige. Du hittar dem här.
Kan jag delbetala?
Ja, vi erbjuder dig olika möjligheter till delbetalning. kontakta oss gärna på 040 30 92 92.
Var sitter batteriet?
Batteriet sitter under stolen och din promenadscooter levereras med två seriekopplade batterier.
Hur laddar jag batteriet?
Låt batteriet sitta kvar i din promenadscooter och ladda genom utvändigt ladduttag. Vägguttag med 220 V och min. 10 A.
Är batteriet portabelt?
Nej, batterierna sitter fast under promenadscooterns chassi.
Får jag köra på cykelbanor?
Då våra promenadscootrar tar sig fram i upp till 17 km/h är det tillåtet att köra på cykelbanor.
Behöver jag serva min promenadscooter?
Det finns inga särskilda serviceinstruktioner för din promenadscooter. Se till att hålla ett bra lufttryck i däcken, ladda batterierna korrekt och håll den ren. Önskar du boka service eller reparation på hemadress hittar du det här eller så kan du ringa oss på 040 30 92 92.
Finns det reservdelar nära till hands för min promenadscooter?
Vi har alla reservdelar på vårt centrallager i Malmö vilket gör att du snabbt kan få nya delar till din promenadscooter.
Vad är det för garanti på promenadscootrarna?
Vi lämnar 2 års garanti på din promenadscooter. Läs mer under Allmänna villkor.
Om jag inte är nöjd med min promenadscooter, vad gör jag då?
Fyll i vår blankett gällande reklamation och ångerrätt som du hittar här, så hjälper vi dig.
Köper ni tillbaka min gamla promenadscooter?
Vi utför endast inbyte, alltså köper tillbaka din gamla promenadscooter om du köper en ny av oss.

Beställning & Leverans

Beställning
Du köper din promenadscooter direkt här på eloped.eu eller hos någon av våra återförsäljare eller butiker runt om i Sverige som du hittar här.
Betalning
Betalning sker med Klarna på dina villkor. Välj mellan att betala nu, inom två veckor eller på delbetalning. Om leveranssätt är Kom-igång utbildning, kan du också välja att betala med kort direkt vid leveranstillfället. Som företagskund finns också möjlighet till Eloped Faktura.
Kollinr
Oavsett leveranssätt får du en leveransbekräftelse via email när din promenadscooter lämnat vårt centrallager. Väljer du Hemleverans som leveranssätt får du även ett kollinummer via email när vi skickat din promenadscooter.
Avisering
För leveranssätt Avhämtning Malmö: Vi kontaktar dig via telefon eller e-mail när dina varor finns redo för uthämtning.
För leveranssätt Hemleverans: Minst ett dygn innan leverans får du en avisering och möjlighet att välja tid för leverans. I de flesta fall sker detta dagtid.
För leveranssätt Kom-igång utbildning: 1-3 dagar innan leverans ringer vår servicetekniker upp dig för att stämma av tid och plats för leverans.
Leverans
Din promenadscooter levereras ända hem till dörren och du behöver vara på plats och ta emot leveransen. ID-koll.

Service & Underhåll

Hur fungerar det med räckvidd?
Den faktiska räckvidden kan också variera på grund av osäkra faktorer som vägstatus, däcktryck, väder och last. Den stora ekvationen att lösa när det gäller elfordon är balansen mellan räckvidd, prestanda och batteriets storlek. För oss är smidig laddning väldigt viktigt och därför vill vi hålla nere batteriets storlek så mycket vi kan. Samtidigt vill vi ge en god räckvidd. Därför har vi låtit hastigheten variera med batterieffekten.
Vilket däcktryck är optimalt?
3 bar är optimalt, du kan ej pumpa upp trycket via en vanlig cykelpump utan vi rekommenderar att ni använder en pump liknande den för att pumpa bildäck.

Batteriguide

Hur fungerar batteriet i kyla?
Blybatterier gillar inte kyla. Det är den enskilt mest prestandaförsämrande parametern. Förvarar du ditt batteri i extrem kyla längre perioder så kan batteriets livslängd förkortas märkbart och i värsta fall sluta fungera.
Hur ska jag ladda mina blybatterier?
Använder du den medföljande laddaren till din promenadscooter finns det två enkla regler att följa: Ladda batterierna max. 14 timmar i sträck för att undvika överladdning och underhållsladda dina batterier minst en gång i månaden för att undvika djupurladdning.
Använder du en Smartladdare från oss kan du behöver du inte bry dig om laddningstider då den ser till att batteriets laddar optimalt, oavsett hur länge du har den ikopplad.
Om våra batterier
Våra batterier är blybatterier av typen AGM. Eftersom den inte innehåller någon vätska är ett AGM-batteri underhållsfritt, d.v.s. att ingen vätska behöver fyllas på. Cellerna är även inkapslade vilket gör att batteriet är väldigt säkert då det inte avger någon gas och endast kan svälla istället för att explodera. Ett AGM-batteri är perfekt för både start och förbrukning men det ska inte laddas ur mer än 80%. Ett välskött AGM håller i ungefär 400-600 laddcykler innan dess livslängd är förbrukad och du märker en försämring i batteriet. Ett AGM-batteri får aldrig lämnas urladdat, då tar det skada.