Trafikregler för Promenadscooter 2024

Trafikregler for Promenadscooter 2024


Promenadscootere er et fantastisk hjælpemiddel til at øge mobiliteten og friheden for bevægelseshæmmede af forskellige årsager. For at kunne føre disse køretøjer sikkert og lovligt, er det vigtigt at forstå de færdselsregler, der gælder i Sverige 2024. Her er en omfattende guide, der hjælper dig med at navigere i reglerne og sikre, at du bruger din scooter korrekt.

Hvor kan man køre på en gå-scooter?

En gå-scooter er et hjælpemiddel, der må bruges på steder, hvor det er tilladt at cykle eller gå. Det betyder, at du kan køre din gå-scooter på gangstier, cykelstier, veje og i butikker.

Gangbroer og fortove

Du har ret til at bruge din el-scooter på gangstier og fortove, men du skal tilpasse din hastighed til fodgængerne for at undgå at forstyrre eller forårsage ulykker.

Cykelstier

Den maksimalt tilladte hastighed på cykelstier er 20 km/t, hvilket betyder, at alle vores gå-scootere må køres på cykelstier.

Kørebane

Du har ret til at køre gå-scooteren på vejen med en maksimal hastighed på 20 km/t. Du skal så agere cyklist, dvs. at du kører i højre side af vejen.

Forretning

Det er tilladt at køre med gå-scooteren inde i butikker og indkøbscentre. Husk at tilpasse hastigheden til fodgængere, placering og plads for at undgå uheld.

Vigtige udstyrskrav

For at din elscooter skal være sikker og lovlig at bruge på offentlige veje og cykelstier, skal den opfylde visse udstyrskrav:

- Arbejdsbremser

- Horn eller anden signalanordning til at advare andre trafikanter

- Belysning og refleks ved kørsel i mørke, der gør det synligt for andre trafikanter. Der skal være hvidt lys foran og rødt lys bagpå, som skal være tændt, når der krones i mørke.

Skal jeg bruge hjelm, når jeg kører på min el-scooter?

Der er intet krav om at bære hjelm, når du kører på en el-scooter. Vi anbefaler dog at bære hjelm, især hvis du planlægger at køre din el-scooter på vejen eller i tæt trafik.

Hvor kan man parkere en gå-scooter?

Promenade-scootere kan parkeres de samme steder som cykler, dette inkluderer fortove og dedikerede cykelparkeringspladser.

                                                                                                      

Kontakt Eloped

Hvis du har flere spørgsmål eller bekymringer om scootere, har vi et dedikeret team, som er her for at hjælpe dig med at finde den perfekte scooter til dine behov og er med dig hele vejen, selv efter dit køb.

Ring til os: 040-309292

Mail: konakt@eloped.eu