Ingrid och Per-Olov berÀttar hur promenadscootern förenklar deras liv

Ingrid och Per-Olov berÀttar hur promenadscootern förenklar deras liv


Med en Eloped blir livet bÄde enklare, roligare och kanske framför allt - friare. HÀr berÀttar Ingrid Forsberg och Per-Olov Karlinder hur promenadscootern Eloped förenklar och förgyller deras liv. 

Idag begrÀnsar mÄnga sina liv av olika anledningar, kanske pÄ grund av att man har svÄrt att gÄ lÀngre strÀckor eller att man inte lÀngre kan köra bil, eller saknar körkort helt. Med en Eloped promenadscooter kan man ta sig fram bÄde enkelt och smidigt och pÄ sÄ vis bÄde kunna handla, Äka pÄ hÀrliga utflykter eller ge hunden en lÄngpromenad. 

Sociala och lÄnga hundpromenader

En av mÄnga nöjda kunder Àr Ingrid. Hon har en energisk hund som gÀrna vill ha lÄnga promenader, men dÄ Ingrid har en knÀskada har hon svÄrt för det. Hon har testat att cykla för att fÄ till lÀngre rundor men efter att hunden rÄkade dra omkull henne en gÄng sÄg hon sig om efter nya alternativ. NÀr hennes dotter, som har MS, köpte en Eloped insÄg Ingrid att det skulle passa henne ocksÄ. 

- Jag köpte först en City, men den passade inte mina behov helt sÄ jag bytte till en Elite. Nu Äker jag och min dotter tvÄ rundor tillsammans varje dag, vilket Àr jÀttemysigt samtidigt som hunden fÄr sina promenader.

Ingrid köpte sin Eloped Elite Sport frÄn en ÄterförsÀljare i nÀrheten, och tycker det Àr tryggt att veta att Eloped kan ge service snabbt och smidigt, oavsett var man bor. Hittils har hon dock bara behövt pÄ hjÀlp med punktering. 

- Jag har kört in och fÄtt det fixat pÄ en gÄng i stort sett, det har inte varit nÄgra vÀntetider, berÀttar hon. Att ladda Àr inte heller nÄgra problem, dÄ det gÄr att göra hemma i vanligt uttag.

- Jag har en sladd jag dragit ut dit Elopeden stÄr, sÄ att jag kan ladda. BÄde jag och min dotter har varsin underhÄllsladdare, förklarar hon. 

Ingrid tar oftast sin Eloped nÀr hon ska pÄ promenad med hunden och nÀr hon ska ta soptunnorna till tömning. Det lÀngsta hon Äkt Àr hem kilometer. 

- DÄ behöver den stackars hunden springa med hela vÀgen, sÀger hon och skrattar. Men hon gÄr upp pÄ fotplattan nÀr hon blir trött. Ibland sitter hon hellre dÀr Àn att gÄ bredvid.

Möjligheten att ge hunden lÄnga promenader Àr en av de frÀmsta fördelarna med köpet av Elopeden. 

- Det kÀnns sÄ bra att komma ut med hunden trots min knÀskada. Det Àr Àven skönt att kunna packa med alla nödvÀndiga saker i packboxen. Sen Àr fÀrgen ocksÄ fin, sÀger hon och avslutar:
- Vad mer ska jag sÀga? Den Àr bara underbar.

Gör det lÀttare att komma ut

En annan nöjd Àgare till en Eloped Àr Per-Olov Karlinder. Anledningen till att han valde att skaffa en var frÀmst Äldern, dÄ han fyller 95 i Är. 

- Innan cyklade jag mycket men för ett Är sedan började det kÀnnas lite vingligt. Bil hade jag ocksÄ men vet att det kommer en tid nÀr man inte ser lika bra och dÄ Àr det bÀttre att stoppa innan nÄgot hÀnder. Men man mÄste ju ha nÄgot att förflytta sig med, förklarar Per-Olov.

Han började se sig om efter alternativ och hittade Eloped. 

- Efter att ha fÄtt provköra en trehjulig modell och en fyrhjulig bestÀmde jag mig för den sistnÀmnda i modellen Eloped Quattro. Jag har sÀllan varit sÄ nöjd med ett köp och har haft mycket nytta av min Eloped, berÀttar han.

SjÀlv anvÀnder han den ofta för att ta sig ut och Àgna sig Ät ett av sina frÀmsta intressen, nÀmligen foto och film. 

- Jag anvÀnder min Eloped för att komma i vÀg och filma. Har bland annat kört runt i Malmö och ut till hamnen för att titta pÄ och fota bÄtar. Jag har sjÀlv haft bÄt tidigare, förklarar han och fortsÀtter:
- Sen Äker jag och handlar ocksÄ, och en klar fördel Àr ju att jag kan köra med Elopeden i butiken. Fler fördelar Àr att den Àr bekvÀm, har bra synlighet med lamporna pÄ, att den Àr underhÄllsfri och inte minst lÀtt att köra.

NÀr vi intervjuade Per-Olov fick han Àven testa Eloped Quattro Sport, den senaste versionen av hans Eloped, vilken han blev vÀldigt imponerad över.